2013. július 09. 15:20 - Domain Admin

Mitől értékes egy domain név?

Aki már akart domain nevet vásárolni (nem regisztrálni) vagy eladni, az belefutott abba a kérdésbe, hogy mitől lehet értékes egy domain név?

Egyszerűbb a helyzet, ha már van mögötte honlap és valós látogatók. Azonban erre nagyon kevés esetben van lehetőség. Egyszerűen nincs idő minden domain név mögé honlapot tenni.

Szükség van olyan objektív tényezőkre, amik segítik beárazni a domain neveket.

A domain értéke függ:

  1. Kulcsszótól, amit a domain tartalmaz. Pl: lakashitel.hu, pizzafutar.hu, ekszerkeszites.hu
    Minél többen keresnek egy kulcsszóra, annál értékesebb a domain.
  2. Domain életkorától. Minél régebben regisztrálták a domain nevet, annál nagyobb bizalmat ad neki a Google és így a rajta lévő tartalom rakétaként repül a találati lista élére.
  3. Domain Page Rank értékétől. Ugyanis ez a Google rangsorolási algoritmusa. 0-10 skálán osztályozza a honlapokat. Egy 6 Pr (Page Rank) értékű oldal hihetetlenül értékes.
  4. Domain név hosszától. Minél rövidebb és értelmesebb egy domain annál drágább.

Persze ez csak a jéghegyünk hetyke csúcsa. Ha bővebben érdekel a téma, akkor olvasd el mitől lehet még értékes egy domain név >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr255397693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása