2013. július 24. 18:00 - Domain Admin

Nincs pénz a .media domainre!

Az Uniregistry vállalat az elmúlt héten két olyan generikus legfelsőbb szintű domainre beadott pályázatot vont vissza, amelyeket az ICANN-nek éppen a napokban kellett volna értékelnie. A lépés hátterében ezúttal pénzügyi okok állnak.

domain_08_2.jpg

Az Uniregistry a .media és .country legfelsőbb domainek jogait igényelte meg a domain nevek és IP-címek kiosztásáért felelős nemzetközi szervezettől. A közel kétezer domaint tartalmazó prioritásos listán ezek az 1242. és 1232. helyeket foglalták el, ami azt jelenti, hogy a szakemberek valószínűleg éppen a napokban jutottak volna el ezekig a kérvényekig.

Az ok valószínűleg az lehetett, legalábbis a .country esetében, hogy az Uniregisty és a Top Level Domain Holdings közös vállalkozása nem lett volna képes a megfelelő háttér biztosítására, ahogyan azt korábban gondolták. A visszavonással a vállalat gyakorlatilag az utolsó pillanatra időzített, így ugyanis még a befizetett összeg 70 százalékát visszatéríti nekik az ICANN - egy nappal később már csak 35 százalékot lettek volna kötelesek visszafizetni.

A .media gTLD esetében ugyanakkor háttéralkuról lehet szó. Erre a domainre még két jelentkező akad, a Tucows.com és a Donuts. Az Uniregistry elnöke az üggyel kapcsolatos nyilatkozatában utalt arra, hogy továbbra is költséghatékony közös vállalkozások révén képzelik el a gTLD-k üzemeltetését, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy már meg is egyeztek valamelyik pályázóval. A vállalat egyébként összesen 54 gTLD-re adott be pályázatot, ebből eddig összesen hármat vontak vissza.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr735423075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása