2013. szeptember 04. 16:45 - Domain Admin

Miért fontos a keresőbarát tárhely?

Domain tárhelyHa olyan honlapot akarunk magunknak, amely valóban képes pénzt termelni, nem elég odafigyelnünk arra, hogy a dizájn, az oldalszerkezet vagy akár a tartalom tökéletes legyen. Ezek persze mind nagyon fontos, elengedhetetlen feltételek, van azonban valami sokkal alapvetőbb, amire figyelmet kell fordítanunk.

Ez pedig nem más, mint a tárhely, amelyen honlapunkat elhelyezzük. A keresők nem csak az alapján rangsorolnak, ami az oldalon található, számos egyéb tényező is szerepet játszik abban, hová kerülünk egy találati listán. Nem kell magyarázni, hogy minél előbbre kerülünk a keresőkben, annál több látogatót, potenciális ügyfelet kapunk.

 

Hogy pontosan mit takar a keresőbarát tárhely?

Nos, a keresők, mint például a Google is, számos olyan szempontot is figyelembe vesznek, amelyeket nem befolyásol, mennyire tökéletesen optimalizált a honlapod.

Hátrányt jelenthet például, ha külföldi tárhelyet használunk, mert a Google IP-cím alapján is szűr, így a magyar internetezőknek előbb dobja ki a hazai tárhelyen regisztrált weboldalakat.

Az ingyenes tárhelyek sem jelentenek megoldást, mivel ezek a keresők szemében nem olyan értékesek. És akkor még nem is beszéltünk arról, milyen hátrányt jelenthetnek a kevésbé stabil szerverek esetében a szerverleállások, vagy ha nem külön virtual szerverként üzemel tárhelyünk – ebben az esetben ugyanis nem csak saját honlapunkra kell odafigyelnünk, helyezésünket befolyásolja az összes többi oldal, melyet ugyanazon a tárhelyen tárolnak.

A Google barát tárhely tehát hazai, szünetmentes szolgáltatást biztosít, virtual szerverként működteti tárhelyünket. Emellett pedig fontos az is, hogy tetszőleges aldomaineket hozhassunk létre, létrehozhassunk osztott tárhelyeket és hogy a virtual szervert magunk is könnyedén testre szabhassuk – ezek mind részei az igazán minőségi tárhelyszolgáltatásoknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr105495128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása