2014. június 30. 02:51 - Domain Dani

Hipszterdomain-kereső indult

Egy domain kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni, könnyen megjegyezhető és rövid kell legyen többek között. Különösen jók lehetnek azok a domainek, amelyek az utótagot is bevonják a játékba, és valamilyen kreatív szójátékot adnak ki.

Aki ilyet keres, annak most már egyszerűbb dolga van, hiszen a coffeandcouch megalkotta a Hipszter Domain Keresőt.

Az oldal olyan szabadon álló rövid, rendszerint öt-hatbetűs domaineket listáz, amelyek valamilyen kreatív módon alkotnak egészet a suffix-el - ilyenek például az ala.mo vagy az ele.na, de azt is megtudtuk belőle, hogy a fra.nc domain is gazdájára vár.

hipszterdomain.jpg

Az oldal lehetőséget kínál arra is, hogy TLD (Top Level Domain, utótag) szerint szűkítsük a keresést, a lista pedig 24 óránként frissül. Kis hátrány, hogy az angol nyelvet veszi alapul, de ettől még nem csak remek pár perces szórakozás lehet, de nagyon is hasznos online marketing eszköz is.

A segítségével megtudtuk például, hogy még szabadon áll a hydroclori.de, de a hazai domaintérben nem túl kreatív az oldal, a kyus.hu és picc.hu két találata eléggé szegényes a hazai kreatívoknak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr46454703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása