2014. július 13. 12:16 - Domain Dani

Nem blokkolhatók az ország szintű tartománynevek

orszagdomain.jpgAz ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), az internetes címek kiosztásáért felelős szervezet szerint nem lehet ország szintű domaineket egyszerűen felfüggeszteni, még akkor sem, ha Szíriáról vagy Észak-Koreáról van szó.

Hasonló ügyekben több keresetet is benyújtottak már, jellemzően olyan menekültek, akik az érintett országokban az államhatalom részéről terrorban, kínzásban, elnyomásban részesültek.

Az ICANN szerint ugyanakkor az olyan ország szintű legfelsőbb tartománynevek, mint a .ir, a .sy vagy a .kp részei az internet egészének, amelyet az ICANN segít fenntartani, és nem olyan dolgok, amelyeket birtokolni lehet, akár az egyes országok, akár az ICANN által.

A peres ügyekben ugyanakkor még nem született döntés, s ha a bíróság a felperesek javára dönt, az érintett országokban maga az internetelérés is lehetetlenné válhat egyesek szerint, nem is beszélve a több százezer másodszintű domain megsemmisüléséről. Az ICANN szerint az egész Internet épségét, integritását veszélyeztetné egy ilyen felelőtlen döntés.

Címkék: domain hírek icann
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr86568031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása