2014. július 20. 13:10 - Domain Dani

A Wikipédiát is korlátozza a Google

wiki_google.jpgA "felejtés törvénye" részeként a Wikipédiára mutató hivatkozásokat is korlátozni fogja a Google, ami érhető módon igen nagy felháborodást váltott ki.

A Wiki alapítója, Jimmy Wales szerint az egész ügy abszurd, hiszen nem korlátozhatják a szerkesztőket abban, hogy leírják az igazságot a nyilvánosan szerkeszthető enciklopédia-oldalon, és a Google-t sem korlátozhatják, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek a valóságot tükrözik. Wales szerint a Wikipédia nagyon kemény en dolgozik, hogy jó munkát végezzenek, és a Google-nek is ezt kellene tennie.

Az új uniós törvény szerint bárki, aki szeretné, hogy az interneten ne jelenjenek meg róla bizonyos tartalmak, kérheti, hogy azokat blokkolják, így többek között a Google keresési találatai közül is el kell távolítani azokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr476569217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása