2014. július 29. 17:44 - Domain Tamy

Így találd meg a tökéletes domain nevet!

domains1.pngHa eljutottál arra a pontra, hogy ideje Neked is megjelenni a weben, természetes, hogy előkelő helyen szeretnéd magadat vagy vállalkozásodat prezentálni. Ehhez számos különböző trükköt, praktikát bevethetsz a keresőoptimalizálástól a tartalomfejlesztésig, azonban ha nem az alapoktól építkezel, sokkal nehezebb lesz a dolgod.

Google, a jó barát?

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyakorlatilag a Google-nek készítik el az oldalt, legalábbis reményeik szerint. Ennek nem ritkán van olyan mellékhatása, hogy a látogatók, olvasók számára bonyolult, rosszul kezelhető felület jön létre, teleszórva fölösleges információkkal. Éppen ezért ne a Google-algoritmusnak, hanem az embereknek, a látogatóknak készítsük az oldalt – az a Google-nek is tetszeni fog!

A tökéletes domain

Mint már említettem, a tökéletes weboldal az alapoknál kezdődik: válasszuk ki a tökéletes domain nevet! Minél később kívánunk csatlakozni az online világhoz, ez annál nehezebbnek tűnhet, éppen ezért a .hu, .net, .eu végződések mellett érdemes lehet a legváltozatosabb alternatívákban gondolkozni, mint a .info vagy a .news – az oldal céljától függően.

Ezt követően jön csak a neheze: a névválasztás.

Memóriatorna?

A legfontosabb, hogy a név amit választunk, könnyen megjegyezhető, emlékezetes legyen. Hogy ezt egy egyszerű rímmel, szójátékkal, egyedi megfogalmazással érjük-e el, annak csak a kreativitásunk szabhat határt. Jó megoldás lehet, ha rövid, 4-5 karakteres nevet választunk – nem csak megjegyezni könnyű, de az elgépelés veszélye is kisebb.

Szabadon, kreatívan

Hiába vagyunk azonban bármilyen ötletesek, nem biztos, hogy álmaink domainje szabad, elérhető. Ilyenkor tehát érdemes olyan domain nevet választani, ami keresőbarát, sokatmondó, mégsem túl hosszú. Az ilyen domain fellelése nem könnyű feladat. Ebben nyújt segítséget az úgynevezett domainpárosító, ahol kulcsszavak segítségével találhatjuk meg azt a domain nevet, ami nem csak illik hozzánk, illetve leendő webes profilunkhoz, de kifejezetten nagy népszerűségnek is örvend.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr736556425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása