2014. szeptember 09. 22:22 - Domain Dani

Kék dínóval támad a Facebook

facebook_bluedino2.pngA Facebook tanult a Microsofttól, és úgy döntött, egy kabalafigurára bízza, hogy felhasználóit elkalauzolja biztonsági beállításaik erdejében.

A közösségi oldal arra készül, hogy frissítse a júzerek ismereteit arról, hogyan rejthetik el vagy tehetik nyilvánossá közzétett tartalmaikat. Ez a nagyon bonyolult, háromlépéses ellenőrzés pedig feltétlenül megkívánt egy kis segítőt, így aztán érkezik a szakírók által Zuckersaurusként emlegetett kék dinoszaurusz.

A dínó egyébként - bár Magyarországon még nem észlelték - igen eredményes, állítólag azok háromnegyede, akiknek volt szerencséjük találkozni vele, el is végezték a biztonsági ellenőrzést.

A beállítások frissítését ösztönző-kampányt azért kezdte el a Facebook, mert az elmúlt időben egyre erősödtek a kritikák, melyek szerint adatvédelmi politikájuk bonyolult és összezavarja a felhasználókat. A vádak szerint rengetegen nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit és kivel is osztanak meg, miközben az oldalt használják.

facebook_bluedino.jpg

A dínóval egyelőre csak asztali gépen vagy laptopon találkozhatunk, de nem kell nagyon kétségbe esni, készül az okostelefonos változat is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr16684545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rémbódess 2014.09.11. 08:33:17

A gemkapocs is hogy bejött a Microsoftnak anno! A világ leggyűlöltebb figurája lett valahol Hitler és Jason mellett :-)
süti beállítások módosítása