2015. január 29. 15:27 - Domain Admin

Dropbox újabb startupokat vásárol

Legújabb szerzeménye a Pixelapse.

 

Ez a grafikusoknak készült online verziókezelő szolgáltatás. Nyomon követhető egy arculat, egy webdesign vagy egy logó alakulásának menete. Illetve bármikor vissza lehet állni egy korábban tetszett állapotra.Nincs az a grafikus aki ne lelkesedne erre a hírre :)

A dropbox, aminek használatáról itt írtunk  nemsokkal a CloudOn megvételét követően most a Pixelapse nevű startupot kebelezte be. Ebből következik, hogy hamarosan a Dropbox is bővül ezzel a funkcióval. És már hallom is az örömujjongást.

Mi sem mutatja jobban a Dropbox sikerét, mint az, hogy az évet hatalmas felvásárlásokkal kezdték. A cég pár  napja, hogy felvásárolta a Microsoft Office fájlok kezelését célzó online szerkesztőfelületet, a CloudOnt.Ebből máris szépen körvonalazódik az az irány, amivel a Dropbox ki akar törni a sima fájlmentő sturtup skatulyából.

Még egy StartX-cég a Dropbox markában

A Pixelapse több mint 50 féle grafikai formátumot ismer, így szinte minden grafikai projektek során megkönnyíti a verziókezelést. Használatával a grafikusoknak, webdizájnereknek,  Windows és Mac rendszereken is lehetőségük van a közös munkára - gyakorlatilag egy grafikusoknak szánt GitHubról van szó.

A startupot még 2011-ben alapították  a Stanford Egyetem StartX inkubációs programjának keretében. A program sikerét jelzi, hogy ez már a második StartX-ből kikerült vállalat, amit felvásárol a Dropbox. Itt született, a tavaly júliusban megvett, A/B teszteléssel foglalkozó Predictive Edge is.

A Pixelapse blogbejegyzése szerint a csapat az új tulajdonos alatt is hasonló projekten dolgozik tovább. Eddig semmi meglepő, hiszen félnek az elpártoló userektől. De azt is megemlítik, hogy valószínű teljesen beépül a Dropbox felületébe.  A cég közleménye szerint a váltás során felhasználóiknak minden segítséget megadnak majd a migrációhoz.

Mobil irodai babérokra törnek?

Pixelapse, CloudOn és a Dropbox együttműködése nem új, a Pixelapse szolgáltatásán belül már korábban is lehetett a fájlokat saját dropbox mappába menteni. Gondolom megvárták mennyire lesz népszerű a szolgáltatás.

Egyértelműnek tűnik, hogy a Dropbox célja, hogy mindenre kiterjedő mobil irodai megoldásokat kínáljon a felhasználók számára. Az eddig virtuális pendriveként funkcionáló dropboxot hamarosan már az irodai fájlok szerkesztésére és komoly grafikai munkákra is használhatjuk.

A cég már tavaly elkezdett az irodai szoftverek kiterjedtebb integrációja felé kacsintgatni. Decemberben elindította Project Harmony kísérletet ami a Dropbox for Business csomag nevet kapta. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a megosztott Dropbox könyvtárakban tárolt Microsoft Office dokumentumokat megnyitva, a felhasználók - egy felugró ikon segítségével - követni tudják a másik által eszközölt változtatásokat és a különböző változatokat le is menthessék.

Dropbox eltitkolt előnyei

Ha már használod a dropboxot, akkor nem kell részleteznem miért jó, hogy otthon, mobilról vagy laptopról is eléred a fájlaidat.

Vannak akik már arra is használják, hogy munkatársakkal közösen dolgozzanak egy projekten, bár erre a Google docs szerintem még sokkal jobb megoldás.

Viszont azt tudtad, hogy a dropbox használatával biztonságban tudhatod a honlapodat is? Ugyanis a dropbox mappádba automatikusan mentheted a honlapod tartalmát. Így bármilyen katasztrófa, winchester leégés, szolgáltató eltűnés vagy hacker támadás érjen, mindig meglesz a friss verzió a dropbox felületeden.

Honlapod automatikus mentése a dropboxra címmel írtunk erről egy részletes útmutatót, ami alapján Te is biztonságban tudhatod a sok idő alatt összerakott és feltöltött honlapodat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr257121177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása