2015. március 21. 12:13 - Domain Dani

25 milliót fizetett a .app tartományért a Google

app.pngTöbb ezer új gTLD, vagyis domaintartomány kel életre ezekben a hónapokban, ami teljesen és véglegesen átalakíthatja a domainpiacot - ebből pedig a Google sem akar kimaradni.

A .app domaintér nyilvánvalóan elsősorban a különféle okoseszközös applikációkat fejlesztők számára lehet értékes, akik így meg tudják különböztetni magukat, termékeiknek saját .app domaint regisztrálhatnak. Az aukción, melyen a tartomány jogait eladták, végül a Charleston Road Registry került ki győztesen, amely a Google saját regisztrátora, s 25 millió és egyezer dollárt fizettek ki.

A keresőóriás egy tucat riválisát győzte le, köztük az Amazont is. Bár új gTLD tartományokból nincs hiány, köztük vannak kifejezetten értékesek is, s a .app is ezek közé tartozik, amellyel olyan vállalatok is tudtak volna mihez kezdeni, mint például az Apple.

Ez persze nm jelenti azt, hogy a Google-ön kívül másnak már esélye sem lesz ilyen kiterjesztésű domaineket használni - viszont ezzel jelentősen megnövekedett befolyásuk, ami jól jöhet az okoseszközös felhasználókért folytatott versenyben a következő években.

Címkék: google domain
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr827328542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása