2015. április 30. 13:51 - Domain Dani

Itt követheted élőben a kibertámadásokat!

Minden pillanatban kisebb-nagyobb online támadások százai, ezrei vannak folyamatban. A legtöbb esetben fogalmunk sem lehet róla, honnan ered a támadás, kit támadnak - vagy hogy a mi gépünket felhasználják-e. A vikingek azonban most odacsapnak.

A Norse Corporation immár két éve üzemelteti IP Viking szolgáltatását. Ez az első intelligens kiberbiztonsági rendszer, amely valós időben képes követni a kibertámadásokat bárhol a bolygón.

Az IP Viking naponta 19 terabyte adatot gyűjt össze a netforgalomról több ezer automatikus bot segítségével. Az északiak az internet sötét oldalának működéséről az utolsó bit információt is igyekeznek összegyűjteni.

ipviking_1.jpg

Az IP VIking nem csak követ, támad is. A rendszer több milliónyi személyi számítógépet, szervert, adatközpontot emulál folyamatosan, és próbálnak minél csábítóbb célpontokat felkínálni. Ezek valójában csapdák: amint akcióba lépnek, a támadók információt adnak ki saját magukról, amelyet a rendszer kíméletlenül összegyűjt, és így a jövőben pontosabban tudja követni aktivitásukat.

A térképet nézve az az érzésünk támadhat, mintha egy valódi háborús szimuláció tanúi lennénk - és napjainkban ez már nem is áll messze a valóságtól. Az alábbi videón egy különösen erős, a Facebook infrastruktúrája ellen irányuló DDoS támadást láthatunk, amely még tavaly júniusban zajlott le:

 

Ha te is belenéznél a kiberharctérbe, ide kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr847415566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása