2008. szeptember 08. 11:18 - Domain Admin

Keressünk pénzt negatív kampánnyal!

Külföldi hírportálról jött az ötlet...

Sokan szereznek plussz bevételt abból, hogy lefogalnak domain neveket és aztán eladják azokat drágábban. Hívjuk őket spekulánsoknak.

Akik a kezdetek kezdetén a Neten voltak  felvásárolták a domain nevek jelentős részét. Sokan hiszik, hogy a jó nevek már elkeltek. Sőt a kevésbé jó nevek is.
Példaképpen: A cipoplaza.hu domain név nem egy nagy fogás, mégis 6 számjegyű összegért cserélt gazdát! Szép összeg, főleg hogy ezt a domain nevet is 2990 Ft ért vásárolták. Több mint 100x haszonra tettek szert.

Indítok egy rovatot domain ötletek címmel és ebben mindig közlök majd ötleteket, hogy hogyan lehet új és értékes domain nevekre szert tenni.

...adjunk el a saját domain nevét a cégnek.

Itt most nem arra kell gondolni, hogy az otp nek eladom az otp.hu domaint. Sokkal inkább arra, hogy az otp nek eladunk egy olyan domain nevet, amiben szerepel a neve, márkája.

Nem valószínű, hogy a szeretlekotp.hu domain név kelleni fog nekik. Nem illeszkedik a kapmányukba.

Sokkal valószínűbb, hogy egy negatív hangzású név ilyesztőbben hat rájuk és elgondolkoznak annak megvételén.

Amerikában  a nagy cégek 35% megvásárolja a saját domain nevének olyan változatait, mint walmartsucks.com.

Végeztek egy felmérést a Global 500 és a Fortune 500 listákon szereplő legnagyobb vállalatok domain neveinek körében. 1058 domain nevet vizsgáltak meg és arra az eredményre jutottak, hogy a vállalatok 35% birtokol olyan domain neveket, amik a márkanevük és a sucks (szopás) szót tartalmazza.
Az ilyen domain nevek 45% -át azonban magánszemélyek birtokolják és árulják.

Vannak cégek, mint a xerox, akik annyira félnek a lejárató kampánytól, hogy több mint 20 olyan doman nevet regisztráltak vagy vásároltak, ami tartalmazz a márka nevüket és egyéb negatív jelzőt ( xeroxcorporationsucks.com, ihatexerox.net).

Magyar cégek körében nem találtam olyan domain neveket, amik hasonló stratégiára épülnek. Biztos vannak ilyenek, ha tudsz ilyet küld be!

Nem biztatok senkit, hogy azonnal kezdjen el olyan domain neveket regisztráln, mint otpszopas.hu, csalootp.hu, otpszivas.hu még annak ellenére sem, hogy a domain nevek szabadok. Az ilyen domain neveknek lehetnek jogi következményei is. Rágalmazás, becsületsértés stb.

Lehet a magyar piac ehhez túl kicsi, de ott van még lehetőségként az  .eu domain név is, .com és .net verzióban talán már minden foglalt. A külföldi végződéseknek további előnye, hogy nem befolyásolja a magyarr jogrend

Ha domaint regisztálsz, körültekintően tedd. Én mindig itt regisztrálok.

 

Címkék: domain ötletek
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr33653546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekec 2008.09.08. 18:22:38

Szerintem olyan pert akasztana az otp a nyakába annak, aki lefoglalná a szopjonleazotp.hu domain nevet, hogy öröm lenne nézni.

Magyarországon ez nem működne.

Próbálkozz külföldön.
süti beállítások módosítása