2012. december 08. 13:54 - Domain Admin

132 domain foglalt le a kormány!

cyber Monday.jpg

Az Egyesült Államok szövetségi hatóságai 132 domain nevet foglaltak le a világ több országában, hogy megelőzzék a hamis termékek online értékesítését.

A Cyber Monday-re eső akció célja az volt, hogy megelőzzék az év legerősebb online kereskedelmi napján elkövetett csalásokat. A Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security) alá tartozó US Immigration and Customs Enforcement szervezet koordinálta az akciót az Europol-lal és a belga, dán, francia, román és egyesült királyságbeli rendőrséggel közösen.

A hatóságok szerint ez már a harmadik egymást követő Cyber Monday volt, amikor olyan oldalakat tiltattak le, ahol például hamis sportmezeket, DVD-ket és egyéb termékeket árultak.


Te támogatnád, hogy a Magyar kormány is hasonlóan lépjen fel a csalók ellen? Vagy inkább ne avatkozzon be a hatalom? Írd meg kommentben.

Forrás: http://www.smh.com.au/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr124954382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása