2013. július 23. 08:00 - Domain Admin

A CancelYahoo.org -ot akarja a Yahoo

Panaszt nyújtott be a Yahoo az amerikai Nemzeti Döntőbíróság Fóruma (National Arbitration Forum) felé, melyben a CancelYahoo.com tulajdonjogát követelik.

 

domain_07_3.jpg

A vállalat nyilvánvalóan azért akarja a domaint, mert az rájuk nézve nem túl hízelgő – magyarul annyit tesz, „állítsák le a Yahoo-t” –, ám elsősorban azért lehetnek biztosak abban, hogy számukra kedvező döntés születik majd, mert természetesen birtokolják a Yahoo névhez köthető, annak használatához szükséges szerzői jogokat.

A döntőbíróság elsősorban azt vizsgálja majd az eljárás során, hogy a domain jelenlegi tulajdonosának van-e bármilyen jogalapja a név használatára, illetve hogy a domain milyen közeli hasonlóságban áll a szerzői jogokkal védett névhez. Mindezek alapján a kimenetel aligha lehet kétséges, ugyanakkor azért sem, mert az is a vizsgálat tárgya lesz, hogy a domaint rosszhiszeműen használják-e.

A panaszt a nagyvállalat július 11-én adta be a 2011 márciusában bejegyzett domainre.

A Yahoo egyébként rendkívül aktív az UDRP-k benyújtása terén. Jelenleg is további négy domain esetében várnak döntést – ezek a szintén nem túl hízelgő FailYahooAnswers.com, a BlockYahoo.net Hack-Yahoo-Password.com és a Hack-Yahoo.com. Korábban is számos esetben jártak már sikerrel, megszerezték például a Yahoo-InstantMessenger.com vagy a BrandYahoo.com domaineket. Több esetben – például a Yahoooooooooo.com és a YahooAxis.us domaineknél – már azelőtt visszavonták panaszaikat, hogy az ügyben hivatalos döntés született volna, mivel a tulajokkal sikerült megegyezni. Legalábbis erre utal, hogy jelenleg már mindkét domain a Yahoo tulajdonában van a WHOIS információk alapján.

Ha neked is segítség kell egy domain név peres eljárásával kapcsolatban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot. Ha tudunk segítünk, de mindenképp adunk tanácsot.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr275418513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása