2012. június 26. 09:15 - Domain Admin

I. rész Domaint találni egyszerű ...csak tudni kell keresni!

domain-valasztas.jpgNem tudom te voltál e már úgy, hogy cégednek vagy ötletednek szerettél volna találni egy tökéletes domain nevet, de bármi is jutott eszedbe, csak falakba ütköztél, mert mindegyik foglalt volt?  Én már sokszor jártam így és zavaró

Hogy milyen a jó domain név, az megint megér egy külön cikket, de elöljáróban csak annyit, hogy a jó domain név rövid és könnyen megjegyezhető. Vagy olyan, ami tartalmazza a megfelelő kulcsszót. A legjobb pedig ennek a két lehetőségnek a kombinációja.

A legdrágább domain nevek azok, amik önmagukban elmondják a szolgáltatás lényegét, rövidek és megjegyezhetőek. Ilyen domain név az ingatlan.com, a webaruhaz.hu vagy a több millió dolláros, sex.com, play.com, business.com.

Vannak akik úgy tartják ezek a nevek már bizalmatlanságot keltenek, pont azzal, hogy túl egyszerűek és ezért szokatlanok.

Marketingesek szerint a legjobb, ha domain név rövid és lehet rá márkát építeni, amit aztán könnyen megjegyez a látogató

Erre az elgondolásra példa az index.hu, origo.hu, iwiw.hu, google.hu

Ezeket a neveket szinte mindenki ismeri és megjegyezte, ami nem is csoda, hiszen pl a google nevét annyit láttad leírva, hogy ennyi erővel lehetne akár TRFH is. Van is erre egy szakszó: brand építés.

Szóval a módszer működik, csak pénz kell hozzá, hogy bereklámozd a neved.

Többek között a nagy marketing költség miatt vannak többen, akik szerint a beszédes domain név az ami működik. Ilyen doman a lakashitel.hu vagy az aruhazakciok.hu prcikk.hu. A domain névben benne van, hogy mit találunk az oldalon.

Mivel ezek egyedi nevek, csak a gyorsaságon múlik ki lesz a boldog tulajdonos, ezért is regisztrálunk azonnal minden domain nevet. Ami neked eszedbe jutott az másnak is eszébe fog jutni előbb vagy utóbb vagy éppen ebben a pillanatban. (Regisztrálsz most? )

Vannak akik már túlzásba esnek és kihasználják a magyar nyelv adta lehetőségeket egy egy beszédes domain név kapcsán. Ötletnek nem rossz, azonban pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének, mivel az oldal neve pont így lesz megjegyezhetetlen.

Mire gondolok? Pl a termék összehasonlító portáloknál: olcsoaron.hu, olcsobbat.hu, olcson.hu, olcsoaru.hu olcsoaruk.hu, olcsosag.hu, olcsosagok.hu, olcsotermekek.hu, olcso.hu
Ember legyen a talpán, aki meg tudja jegyezni, hogy melyik oldalon is járt. Emlékszem, hogy miről szólt az oldal, talán még a designra is, a nevében az volt benne, hogy olcsó valami, de mi is? Kérdezzük meg a googlet -t. És el is jutottunk a kereső optimalizálás témaköréhez.

Mivel az írás túl hosszúra sikerült, ezért a folytatást átrakom egy a következő cikkbe


Fontos linkek:

Domain ellenőrzés
Domain azonnali regisztráció
Kérdések és válaszok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr484611629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása