2013. július 09. 15:52 - Domain Admin

Újabb xboxos domaineket zsákolt be a Microsoft

 

A Microsoft alig néhány hete jelentette be legújabb konzolját, az XBox One-t, de máris hét az eszközhöz köthető domaint mondhat a magáénak. A nagyvállalat a bemutató előtt egyáltalán nem regisztrált vagy próbált megszerezni olyan domain neveket, amelyek akár csak távolról is emlékeztettek volna az új konzol nevére, az XBox One elnevezés ugyanis minden más specifikációval együtt szigorúan őrzött titok volt.

 

Persze mindjárt azután, hogy a titkolózás okafogyottá vált, megkezdték minden elérhető domain begyűjtését. Májusban az XBoxOne.com és XBoxOne.net címekért mentek bíróságra, június elején pedig az XBox1.com miatt adtak be keresetet.

 

A legfrissebb hírek szerint a vállalat hét újabb, a konzolhoz köthető címet mondhat magáénak. A jelek szerint a tulajdonosokkal sikerült peren kívül megegyezni, a Microsoft által beadott UDPR (Egységes Domainnév-Vitarendezési Eljárás) keresetet ugyanis visszavonták, és a WHOIS adatok szerint mostanra az összes cím a cég birtokába került. Mostantól tehát ők rendelkeznek az XBoxOne.co, XBoxOne.me, XBoxOneforum.net, XBoxOnewiki.com, XBoxOnehelp.com, XBoxOnecheat.com és XBoxOneblog.com webcímekkel.

 

Ezzalatt még továbbra is döntésre várnak az XBoxOne.com és XBoxOne.net ügyében, az XBoxSports.us címért pedig a napokban adtak be egy újabb UDRP keresetet.

 

A vállalat meglehetősen magabiztosan vág neki a hasonló ügyeknek, eddig ugyanis még sohasem veszítettek egyetlen UDRP-t sem – vagy egyszerűen nekik ítélték a vitatott domain neveket, vagy peren kívül sikerült megegyezni a tulajdonosokkal.

 

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr585397752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása