2013. július 09. 15:43 - Domain Admin

Xbox domainekért perel a Microsoft

 

Meglehetősen aktív domaingyűjtésbe kezdett a Microsoft, miután nemrég piacra dobták legújabb konzoljukat, az Xbox-széria legfrissebb darabját.

 

Májusban jelentek meg hírek arról, hogy a nagyvállalat a National Arbitration Forumhoz (nemzeti döntőbíróság) fordult az XboxOne.com és XboxOne.net domain nevek tulajdonjoga miatt, mindössze két nappal a konzol bemutatóját követően. A lépést azért nem tették meg korábban, mert a vállalat azt is szigorúan titokban tartotta, hogyan fogják majd hívni az új Xboxot – éppen ezért egyetlen olyan domaint sem regisztráltak, melyekben szerepel az „xboxone” vagy hasonló kifejezés. Az említett két domain jelenleg az Egyesült Királyság egyik állampolgára tulajdonában van a WHOIS adatai alapján. Jelenleg egyik címen sem található tartalom, az XboxOne.comon azonban korábban egy, a konzolhoz köthető híreket megjelentető portál üzemelt.

 

Ezután június elején a cég az Xbox1.com tulajdonosa ellen nyújtott be keresetet – azt egyelőre még nem tudni, hogy a vállalat megpróbálta-e megvásárolni korábban a domaint, de elutasították, vagy eleve peres úton akarták rendezni az ügyet.

 

A Microsoft magabiztosan vághat neki a pereskedésnek, korábban ugyanis gyakorlatilag hasonló ügyet még sohasem veszítettek. A cég az elmúlt hónapokban-években olyan domainekre tette rá a kezét, mint az XboxPhone.com, az XboxFitness.com és az XboxGold.com. A korábbi ügyekben vagy úgy határozott a bíróság, hogy a domainek tulajdonjogát átruházza a vállalatra, vagy tulajdonosaik önként adták át azokat.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr165397736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása