2012. július 03. 15:05 - Domain Admin

Tárhelyez ingyen csak gagyi honlapot adnak?

domainflotta-logo.jpgHa DomainFlotta.hu oldalon, ha vásrolunk egy google barát tárhelyet, akkor kapunk hozzá egy Seo sales honlapot.
 
Mi is ez? Hát egy olyan keresőre optimalizált értékesítési oldal, ráadásul nem is a tucat rendszereket használja, hanem egyedileg lett kifejlesztve, hogy neked minél több vevőt hozzon.
 
Mekkora kamu! Gondolhatjuk jogosan, de hol van a bizonyíték?
 
Gondoltam utána járok annak, hogy mi egyszerű halandók is képesek vagyunk e ebből az ajándék honlapból kihozni valami igazán használhatót vagy ez is csak egy újabb összekattingatós rendszer, ami csak nekünk a készítőknek tetszik, de valójában szemétre való, haszontalan alkotás.
 
Megkerestük a céget és kértük, hogy mondjanak egy kézzel fogható, ellenőrizhető példát arra, hogy mire is lehet használni a Seo Sales honlapot, ha már ingyenesen kapjuk a tárhelyünkhöz.
 
Az alábbiakban egy gyakorlati példán mutatjuk be az ingyenes honlapban rejlő lehetőségeket.

A megrendelő:

Az ügyfelünk egy induló vállalkozás, amely egy igen szűk piacot célzott meg, ahol elég jelentős számú konkurenciával kell számolni. A arcfestő szolgáltatást kínálnak gyerekeknek, rendezvényekre, babazsúrokra, promóciókra, vásárokra stb.

Mivel az első weboldalukról van szó, ezért úgy gondolták, hogy nem áldoznak jelentősebb összeget egy egyedi honlap készítésre, mert még nincsen tapasztalatuk abban, hogy mi az ami működik a neten és nem rendelkeznek olyan anyagi forrásokkal sem, hogy egy hibássan működő honlap után egy jobbat is tudjanak készíteni. Abban azonban biztosak, hogy csak a jól működő honlap hatékonyan képes támogatni a tevékenységüket.

Honlap rendelés:

Egy alkalmas megoldást kerestek és ekkor találták meg a szolgáltatásunkat. Rendeltek egy Google barát tárhelyet, a domain név megtalálására pedig kis segítséget kértek, mert az arcfestes.hu már foglalt név volt, ezért közösen az arcfesto.hu domain névnél maradtunk. Elindítottuk a domain regisztrációt, a cég pedig 8 napon belül utalta a csomag díját, mert fontos volt számukra a gyors ügyintézés.

A befizetést követően munkatársaink felvették a kapcsolatot a céggel és elkezdtük közösen kialakítani az ingyenes honlapjukat. Természetesen a domain regisztráció befejezéséig nem tudjuk elkezdeni a programozási munkát, azonban a részleteket addig is lehet tisztázni és ezzel időt nyerni.

A kommunikáció emailben történt, néha telefonon. Hamar rájöttek arra, hogy azt a jelentős összeget, amit a honlap készítésen spóroltak érdemes a kiegészítő szolgáltatásokra költeniük, hogy ezzel növeljék a honlapjuk hatékonyságát.

A honlap készítés:

A cégnek elküldtünk egy rövid leírást a lehetőségeiről. Ezt az információt bárki megnézheti az alábbi linken. A kiinduló pont az volt, hogy minél kevesebbet keljen költeni reklámra és az oldal kettős funkciót töltsön be. Egyrészt segítsen új munkatársakat toborozni és fő tevékenységeként megrendelőket hozzon a cégnek.

Mivel a leghatékonyabb marketing eszköz a keresők, hiszen innen ingyen érkeznek a leendő ügyfelek, ezért azt tűztük ki célnak, hogy minél jobb pozíciót érjen el az oldal. Ahhoz, hogy a keresőkben jó helyezést érjen el az www.arcfesto.hu oldal, szükség van írásos anyagokra és frissülő információkra. Ezért mi a 2.silishop designt javasoltuk az ügyfelünknek, amelyet egyébként is választott volna. Ennek az arculatnak az az előnye, hogy van egy jobb oldali sáv, amely szintén szabadon szerkeszthető. Tehetnek ide híreket, fontos információkat vagy éppen a partner cégek banner hirdetéseit.

A fejléc képet saját maguk tudják cserélni, így olyan arculatot kölcsönözhetnek a weboldaluknak amilyet csak szeretnének. A főoldalon továbbá a legutoljára írt 2 legfrissebb hírt találhatjuk meg, amitől nem csak a keresőkben kerülünk előkelőbb helyre, de a visszatérő látogatóinknak is hasznos információkat adnak..

A közös koncepció az volt, hogy elhelyezünk az oldalon egy ajánlatkérő űrlapot (http://arcfesto.hu/arajanlatkeres/), amin keresztül a leendő ügyfelek tudják megrendelni az arcfestő szolgáltatást, illetve egy toborzó oldalt (http://arcfesto.hu/arcfestes_munka/), ahol a jövőbeni alkalmazottak tudják felvenni a céggel a kapcsolatot. Már csak azt kellet elérni, hogy az oldal tényleg működjön.

Ehhez az oldal tulajdonosának kategóriákba sorolt cikkeket kellet felvinni, melyben olyan információkat oszt meg az arcfestésről, ami mind a leendő megrendelőket, mind az arcfestés iránt érdeklődő kezdőket érdekelheti. Ezt csak ők tudták megtenni. Voltak azonban olyan kiegészítések, amikhez a mi közreműködésünkre volt szüksége.

A rendelt kiegészítések:

Az arcfestő cég kreativitásból él, azonban ez nem azt jelenti, hogy rendelkeztek olyan tudással, hogy egy igazán nívós fejlécet tudtak volna készíteni az oldalukhoz. Úgy gondolták ezt a feladatot is rábízzák egy profira. Egy weboldal arculata fontos tényező, de nem a döntő. Ha a grafika nem szörnyű és nem bántja a szemet, képes profizmust sugározni, akkor már elértük azt a célt, hogy a látogató az oldalon maradjon és olvasson, innentől kezdve már csak rajtunk múlik, hogy azt fogja e tenni, amit  mi szeretnénk és rendeljen.

Az arcfestő cég úgy gondolta, hogy számukra fontos lenne, hogy az emberek megjegyezzék az oldal címét és ne a konkurenciával az arcfestes.hu oldallal keverjék őket össze. Így megrendeltek egy egyedi fejléc készítést, valamint kiegészítésként egyedi menügombokat is. A végeredmény az a design lett, amit most az www.arcfesto.hu oldalon is láthatsz. A kérés az volt, hogy legyen rajta az egyik munkájuk és a meghatározó szín a zöld legyen.

Mivel nem volt idejük arra, hogy kikísérletezzék azt a szövegezést, ami hatékony és eléri a vágyott célt, ezért megbízták a cégünket azzal, hogy készítsük el az oldal marketing tervét és írjuk meg a sales szövegeket a rendelkezésre bocsátott információk alapján.

Az oldal felfuttatása (Marketing):

Az ingyenes honlap a kért kiegészítésekkel elkészült. Már csak egy nélkülözhetetlen rész volt hátra, bejuttatni az oldalt az interenet vérkeringésbe. Mivel egy frissen alakult cégről volt szó, ezért nekik gyökeret kellett verniük a piacon és ebben remélték az Online piac támogatását. Azonban művész lelkű emberekről van szó és nem marketingesekről.

Javasoltuk számukra a kereső optimalizálást. Az ingyenes honlapban eleve olyan keresőbarát technikai megoldások vannak, hogyha semmi nem csinálnak akkor is előbb utóbb a keresők előkelő helyére kerül az oldal. Itt viszont fontos volt az idő tényező is , ezért további kiegészítésként megrendelték a kulcsszó optimalizálást és a link marketinget.

Összefoglalva:

  • Egy induló cég szeretné az Internetben rejlő lehetőségeket kiaknázni, minél kevesebb pénzből, minél hatékonyabban.
  • Mivel fontos, hogy a céget komolyan vegyék, ezért saját domain névben gondolkodtak és nagyon megörültek az ingyen honlap akciónknak, hiszen ez egy fejleszthető honlap megoldást takar.
  • Megrendelték a www.arcfesto.hu domain nevet. A domain név regisztrációját követően kiválasztották a számukra legmegfelelőbb felépítést.
  • További kiegészítésként rendeltek egyedi arculatot az ingyenes honlaphoz, hogy könnyebben megkülönböztessék őket a konkurenciától. Marketing kialakítást, hogy a látogatók azt tegyék az oldalon, amit elvárnak tőlük és végezetül kereső optimalizálást, hogy az általuk választott arcfestő kulcsszóra az első oldalon legyenek.

Az eredmény:

A honlap 10 nap alatt elkészült. A tulajdonosok nagyon elégedettek, mivel egy könnyen kezelhető és komoly honlapot kaptak. A kiegészítések kifizetésével is kevesebbe került az oldal, mintha egy "ismerős srác" csinálta volna. A megrendelések azóta pedig csak jönnek.

Számokban: Az első 5 hónapban az oldal, mindenféle marketing költség nélkül a következő eredményeket produkálta:

  • 800 egyedi látogató havonta
  • 22 megrendelés érkezett a weboldalról
  • 10 új jelentkező volt, akik a cégnél szeretnének dolgozni
  • 4. helyezet a keresőkben az arcfestés kulcsszóra

Update: Azóta az oldal a keresőkben a 2. helyen van és a cég rendeléseinek 90% a weboldalról érkezik.


Ezek a számok milyen bevételt jelentenének a vállalkozádnak?
Rendeljen Ingyen honlapot amíg tart az akciónk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr664612407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása