2012. augusztus 04. 11:29 - Domain Admin

T-mobile, T-csoport Témák egy domain névre

Domain perek sorozat

T-pont.jpg

Biztosan emlékeztek arra, amikor a Matávot felvásárolta a Gigászi T-csoport.

A T-márkanév egy nemzetközi brand, amit ügyvédek serege védd, de belátható, hogy minden domaint nem lehet levédeni, amit T- kezdődik.

Ezért születhettek olyan vicces nevek, mint : T-gla.hu, T-lapo.hu.

Voltak azonban olyanok is, akik inkább nyerészkedni akartak és megvettek olyan jól hangzó domain neveket mint a T-aruhaz.hu vagy a mai napig működő T-pont.hu

Aki ismét legyőzött egy gigász, az új domain hős: Kovalik György. Megtámadták a regisztrált domain nevét és bíróságra citálták. De Ő nem hátrált meg, befizette a perköltséget és várta a támadást.

Ezzel támadott a Gigászi mobil cég:

a kifejezés megtévesztően hasonlít “a Westel által a Deutsche Telecom A. G., mint védjegy jogosult felhatalmazása alapján, a T-Mobile International A.G. és a Westel Rt. között létrejött license szerződés feltételei szerint a Westel által használható “T-*” védjegyre és ezáltal a WESTEL névváltozása folytán, 2003. május 3-át követően a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. […] által nyújtott, és a “T-*” védjegyek által jelzett szolgáltatásokra.”

 

A domain használat a Westel Rt. álláspontja szerint ezért félrevezető, mert “az ügyfelek a domain nevek alapján joggal hihetik, hogy a domain névena Westel (későbbiekben: a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt.) szolgáltatásait találják.”

 

Te mit tettél volna? Eszedbe jut ez a frappáns megoldás:

Kovalik György kifejtette, hogy az igénylését fenntartja, és azt a saját felhasználás céljából kívánta regisztráltatni. Megjegyezte, hogy a Magyar Szabadalmi Hivatal gondozásában megjelentetett védjegy adatbázisban a védjegybirtoklásra utaló bejegyzést nem talált és véleménye szerint a domain név nem ütközik a domain Regisztrációs Szabályzatba. A web-címet egy tervezés alatt álló, fiatalok számára készítendő internetes találkahely, egy találkozópont céljára kívánja bejegyeztetni. A “találkozópont.hu”-t túl hosszúnak ítélte meg, és ezért választotta a “t-pont.hu” domain nevet.

Nincs ebben semmi extra! Meg kell indokolnod, hogy mire akarod használni a domain neved és ennyi!

Észrevetted, hogy a T- csoport blöffölt?


Hiszen nem volt semmilyen védjegy oltalom a T- védjegyre. Biztos azt hitték ennek senki nem néz utána, hogy az ISZT bemondásra elhiszi György pedig visszalép. Hát nem így lett :)


A Westel Rt. illetve a T-Mobile A.G. a vitatott "t-pont" név vonatkozásában Magyarországon lajstromozott védjeggyel nem rendelkezik. A Tanácsadó Testület véleménye szerint nem állapítható meg az sem, hogy a “t-pont” kifejezés közismert lenne, illetve kereskedelmi névként akár a Westel Rt-hez, akár más személyhez köthető lenne.

György tehát nyert, talán a lendület maradt alább, talán csak egy polgári bosszú, de azóta az oldalon Transzvesztita társkereső oldal indulásáról szólnak a hírek: T-pont.hu

Még mindig félsz?

 

  • Kitaláltál egy ötletet?
  • Van egy jó domain név a fejedben?
  • Csak vársz és vársz a megfelelő pillanatra?

Ne tedd! Regisztrálj Domain nevet Biztonságosan

 

Lehet már valaki épp most írta be a böngészőbe a DomainFlotta.hu címet, hogy ugyan azt a domain nevet regisztrálja magának.

Ui.: Azóta a t-pontok.hu domain nevet is regisztrálta egy másik magánszemély és a pert ott is megnyerték a Mobil céggel szemben. Ha érdekel írd meg és írok róla bővebben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr314564399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása