2012. szeptember 10. 18:40 - Domain Admin

Születésnapokról ingyen sms értesítő?

Születésnapok exportálása Facebook ról Google naptárba.

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor elfelejtjük egy barátunk születésnapját. Ha jártál már így, akkor tudod, hogy milyen kellemetlen tud lenni.

Azonban találtunk rá megoldást, hogy ingyenes sms értesítést kapj a barátaid, ismerőseid születésnapjáról.

Megoldás a Facebook és a Google naptár összehangolása. A Facebook tudja az ismerőseink születésnapját, de nem küld róla aznap értesítést. A Google naptár pedig ingyenes sms értesítést küld az eseményekről. Azt pedig mi állítjuk be, hogy mennyivel az esemény előtt tegye meg ezt.

Régebben már volt egy ilyen leírás, de 6 hónap alatt annyit változott a Facebook, hogy a régi módszer már nem működik. Itt egy új működő formula.

Hogyan is néz ez ki gyakorlatban?

Elsőként kattints erre a linkre: Facebook események

  • Itt pedig keresd meg jobb oldalt a fogaskereket. Rákattintve egy legördülő menüt találsz, ahol az exportálásra kell kattintanod.

szuletésnapok-exportalasa.jpg

  • A kattintás után egy új ablak jelenik meg, ahol el van rejtve az az url, amit keresünk. A titkot a  "Ismerőseid születésnapjait exportál..." rész rejti. Vidd rá az egeret és jobb egér gombal kattintva megjelenik egy segédmenü

szuletésnapok-exportalasa-2.jpg

  • A hivatkozás címének másolása lehetőségre kattintva ki is másoltuk a számunkra értékes urlt. Ezzel végeztünk is a Facebokon. Irány a Google.

A Google naptárat ezen a címen érheted el: http://www.google.com/calendar

  • Belépve választ ki bal oldalt a Más naptárak legördülőt és innen a Hozzáadás URL-cím alapjén menüt:

szuletésnapok-exportalasa-3.jpg

  • Egy új ablakban jelenik meg, ahova be kell másolnunk a korábban kimásolt Facebook URL -t. Legegyszerűbb, ha a Ctrl+v billentyű kombinációval tesszük, de akár a szokásos jobb egér klikk, beillesztés-t s használhatod.

szuletésnapok-exportalasa-4.jpg

A naptár felvétele gombra kattintva egy darabig dolgozik, majd kiírja, hogy az összes ismerősünk adatát sikeresen exportálta. Ezek után az exportált naptárra külön értesítési szabályokat hozhatunk létre.

  • Bal oldalon meg is jelent a Más naptárak alatt a Friend's Birthday. Ez egy menü amire ha rákattintunk, további lehetőségek jelennek meg. De most az Értesítésekre van szükséged:

szuletésnapok-exportalasa-5.jpg

Itt egyszerűen a legfelső legördülő menüből kiválasztjuk az értesítés módjának az sms -t és megadhatjuk, hogy mennyivel előbb értesítsen. Ennek mértéke lehet perc, óra, nap, hét. Én 10 percet adtam meg:

szuletésnapok-exportalasa-6.jpg

Kattints a MENTÉS gombra és készen is vagy!

Használd egészséggel :)

ui.: Ha van olyan ismerősöd, aki elfelejti a születésnapod, akkor küld el neki ezt a cikket örülni fog neki.

Submit your site to a premium web directory listing

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr74766985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása