2013. július 09. 16:16 - Domain Admin

20 domaint akar magának a Facebook

A legnagyobb közösségi oldal nemrég kérvényt nyújtott be a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) felé, melyben húsz, a facebook szót tartalmazó domain, többek között a FacebookAteMyBaby.com tulajdonjogának átruházását kérik.

domain_06_2.jpg

A Facebook, mint minden nagyvállalat, rendszeresen lecsap az olyan domainekre, amelyek valahogyan köthetőek a céghez. Az elmúlt évben megszerezték többek között a Facebock.com, Faceboky.com, Facebook.info és Facebookemail.com domaineket is. Ami a mostani kérvények különlegességét adja, az az, hogy a lista néhány domainje kifejezetten furcsa.

Közöttük található például a FacebookAteMyBaby.com („a Facebook felfalta a gyermekemet”), illetve a meglehetősen érdekes esetnek ígérkező Myspace-Facebook.com is.

A WIPO minden bizonnyal elrendeli majd az érintett domainek átruházását, hiszen a Facebook nevet a cég világszerte számos módon levédette már. A vizsgálat során a WIPO azt vizsgálja, hogy az érintett domainek mennyire hasonlítanak a levédetett névre (a listát áttekintve, nagyon), hogy a domain jelenlegi tulajdonosa milyen jogokkal rendelkezik a használatára, illetve azt is, hogy rosszhiszeműen használja-e. Ha bármelyik tekintetben a közösségi oldalnak adnak igazat, a domain átruházásra kerül.

A Facebook magabiztosan vághat neki az ügynek, korábban ugyanis még sohasem veszítettek el UDRP-t. A múltban így került hozzájuk számos más domainen kívül például a KillFacebook.com, a Fecabok.com, Feybook.com és számos más igen hasonló név, valamint a China-Facebook.com is.

Ui.: Megtaláltál már minket a Facebookon? Ha még nem kattints ide >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr405397791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása