2013. július 09. 15:27 - Domain Admin

7 Millió dollár a .club domain nevekért? Döbbenet!

Hétmillió dollárt fektetnek a .club domainbe

 


A .Club Domains korlátolt felelősségű társaság június elején sikeresen kiütötte a domain névért küzdő konkurenciát, miután sikeresen gyűjtött össze hétmillió dollárnyi tőkét 27 nagybefektetőtől.
A domain egy privát aukción kelt el, ám azt, hogy végül pontosan mennyit fizetett érte a társaság, nem tudni. Az igazgató, Colin Campbell nem kívánt további információkkal szolgálni győzelmüket illetően, azt azonban tudni lehet, hogy a cég pénz felét kifejezetten az aukción való részvételre szánta. Maga az aukció egyébként nem kevesebb, mint négy napon keresztül tartott, mire a .Club Domains sikeresen felülkerekedett.

Campbell elmondása szerint a pénzből a domain jogainak megszerzésén túl annak beindítását és üzemeltetését fizetik majd. „Nyilván jóval kevesebb pénzből is meg lehet oldani az üzemeltetést, mi viszont szeretünk nagyban gondolkodni” – jelentette ki az aukciót követően Campbell. Cége egyébként jelenleg mindössze maroknyi, összesen három-négy embert foglalkoztat, a közeljövőben azonban még legalább egy tucat alkalmazottal akarják bővíteni a vállalatot, akik az üzemeltetési feladatokat végzik majd. Campbell elmondta azt is, céljuk az, hogy világszerte irodákat hozzanak létre, hiszen a „club” egy világszerte ismert és használt kifejezés, amelynek jelentése minden országban hasonló.

Bár a domain bejegyzésére hivatalosan még nem került sor, és az ICANN listáján is csak az 1046. helyet birtokolja, a .Club Domains optimistán úgy reméli, már 2014-ben megkezdhetik a tartomány üzemeltetését.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr1005397711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása