2013. július 09. 15:39 - Domain Admin

Jön a .london domain

Nem csak a magyar, a brit főváros is saját domain nevet kap – Boris Johnson polgármester a napokban jelentette be, hogy miután az ICANN jóváhagyta az engedélyezési eljárás során a .london legfelsőbb szintű tartomány kérelmét, hamarosan megindulhat a weboldalak regisztrálása is.

Az elmúlt időszakban világszerte számos nagyváros, így például New York, Berlin és Párizs döntött úgy, hogy saját domain nevet akar magának – ennek célja egyrészt az online identitás erősítése, másrészt pedig az, hogy bevételeket szerezzenek a domainek üzemeltetéséből. A .budapest, .buda és .pest tartományok bevezetését nemrég jelentette be a Fővárosi Közgyűlés, most pedig a .london is valósággá válhat. A domain kérelmét, melyet természetesen a városvezetés is erősen támogatott, a London & Partners nyújtotta be a domain nevek és IP-címek kiosztásáért felelős szervezet, az ICANN felé.

A polgármester elmondása szerint az új tartomány és az abban regisztrálható e-mail címek segíthetnek a London „brand” erősítésében az interneten, az áruk és szolgáltatások szervesebben kapcsolódhatnak majd a városhoz, a tartományba regisztráló honlapoktól pedig a város tetemes bevételekhez juthat. A várakozások szerint a domain már 2014 elején elstartolhat.

A tartomány létrehozásával az is célja a brit főváros vezetésének, hogy jobban tudatosítsák az emberekben, milyen kiemelt helyet foglal el a digitális innovációban London. „Ez egy fontos első lépés, ezután pedig részletes terveket dolgozunk majd ki, hogy maximálisan képesek legyünk kihasználni a projekt által nyújtott lehetőségeket” – jelentette ki Johnson.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr315397733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása