2013. július 09. 16:12 - Domain Admin

New York is megkapja saját domainjét

New York polgármestere, Michael R. Bloomberg nemrég bejelentette, hogy az internetes tartománynevek kiosztásáért felelős szervezet, az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) döntése alapján városuk is megkapja saját tartománynevét.

domain_06_3.jpg

Az ICANN a generikus legfelsőbb szintű tartománynevek körének bővítése érdekében megkezdett értékelési folyamat során számos más város igényével együtt immár New York-ét is jóváhagyta, így nemsokára megkezdődhet a helyi érdekeltségű vállalatok és szervezetek regisztrációja.

Az ICANN nemrég rábólintott többek között London igényére is a .london domaint illetően, illetve a budapesti Fővárosi Közgyűlés is bejelentette már, hogy a .budapest, .buda és .pest domainek is sikerrel vették az értékelési szakaszt.

A földrajzi kötődésű legfelsőbb szintű tartománynevek kiosztásának legfontosabb célja, hogy erősítse a városok, térségek identitását, továbbá lehetőséget kínáljon a helyi érdekeltségű vállalatoknak, valamint könnyebbé tegye az információáramlást.

Ahogyan az várható is volt, azoknak, akik .nyc domain alatt akarnak majd weboldalt üzemeltetni, rendelkezniük kell egy, a városban bejegyzett irodával vagy telephellyel. A regisztrációt várhatóan az év végén nyitják majd meg.

Bloomberg szerint az, hogy a város megkapja saját tartományát, egyedülálló lehetőséget teremt majd a helyi üzletek számára, akik ezentúl New York-i ként azonosíthatják magukat a weben, ami „a világ egyik legerősebb, legtekintélyesebb brandje”. A város egyébként több millió dolláros bevételhez remél jutni a tartomány üzemeltetése által, ami bőven behozza majd az igénylésért az ICANN-nek fizetett csekély 185 ezer dollárt.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr325397787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása