2014. július 09. 22:14 - Domain Tamy

.wien: már csak néhány nap a nyílt regisztrációig!

punktwien.JPG2014 februárjában a világon elsőként Bécs városa bemutatta saját domain-nevét, a „.wien”-t. A jelenség a jövőben a legkevésbé sem lesz szokatlan, hiszen folyamatosan várható a legújabb top level domainek megjelenése, azonban Bécs hónapokkal megelőzte a világot 2014. február 11-én bejelentette lépésével.

Többlépcsős regisztráció

A bejelentést követően az első honlapokat el is indította maga az osztrák főváros, így ilyen top level domain-néven ismerhetőek meg Európa olyan vezető városfejlesztési projektjei, mint a Seestadt Aspern és a Smart City.

Ezt követően a város megbízta a punkt.wien GmbH-t, hogy vezesse le a domainek regisztrációját. A többlépcsős rendszer értelemszerűen azt szolgálja, hogy a .wien domainek többsége hiteles, hivatalos legyen. Erre utal, hogy első lépcsőben olyan cégek és szervezetek regisztrálhattak, melyek 2014. április 30-ig igazoltan márkajoggal rendelkeztek. Őket követték a magánszemélyek, majd elérkezett az általános domain-nevek, például a hotel.wien, vagy a taxi.wien regisztrációjának lehetősége is. Ekkor még abban az esetben, ha több regisztráló igényelte ugyanazt a domaint, azt árverésre bocsátották.

Nyílt regisztráció július közepétől

A lépcsőket a szervezet július elejére lezárta, július 15-étől bárki bejegyezhet bármilyen, korábban nem létezett .wien domaint, ekkortól a regisztráció a bejegyzési kérelmek érkezési sorrendjében történik. A regisztráció egyetlen feltétele a német nyelvtudás, már csak azért is, mert a regisztrációs weboldal csak német nyelven érhető el.

Ha inkább magyar domaint regelnél, de nem találod a hozzád illőt, nézz szét a hamarosan felszabaduló domainek között!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr296495499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása