2014. július 24. 21:35 - Domain Dani

Százezres MMO-król álmodik a Microsoft

eve_online.jpgKépzeljünk el egy virtuális világot, ahol nem néhány tucatnyian vagy százan kóborolnak a hatalmas tereken, hanem százezernyi játékos nyüzsög - ha a Microsoft komolyan gondolja elképzeléseit, hamarosan ez valósággá válik.

A jelek szerint a szoftvercég is felfedezte magának végre a felhőt, és igen izgalmas lehetőségeket vázolt fel, hogyan is lehetne azt úgy felhasználni, hogy a gamer-közösségnek a gondolatra is meginduljon a nyálképzése.

monkey.gifNemrég egy konferencián ismertették két elképzelésüket, amely igen izgalmasan hangzik. Az első, hogy fogják a régi, mindenki által szeretett retró játékokat, amelyeket annak idején boldog-boldogtalan játszott, de ma már nem működnek a modern platformokon, és a felhőbe költöztetik őket. Az eredmény az volna, hogy bárki bármikor játszhatna akár húsz évvel ezelőtti kedvenceivel anélkül, hogy antik Commodore vagy Amiga gépeket kellene beszereznie.

De nem csak a múlt, a jövő is érdekli a céget. A már most is igen népszerű MMO-k, azaz közösségi online játékok koncepcióját emelnék eggyel magasabb szintre.

Akit érdekel a téma, egészen biztosan látta már az EVE Online gigászi űrcsatáival, amelyekhez képest a Star Wars űrbéli ütközetei kisfalusi bicskázásnak tűnnek csupán. Az egyik legnagyobb, egy évvel ezelőtti ütközetben négyezer pilóta vett részt, ennek eredménye lett az alábbi elképesztő összecsapás:

 

Most képzeljük el, milyen lenne egy ilyen ütközet egy olyan játékvilágban, ahol egyszerre százezrek játszanak - amilyet a Microsoft akar létrehozni.

Azért nem kell jövőre várni ennek megvalósulását, mert a cég egyelőre azzal küzd, hogyan oldja meg a szerverfarmok gazdaságos működtetését úgy, hogy ne kelljen egy játékért 15 ezer forintnak megfelelő havidíjat fizetni - jelenleg ugyanis így jönnének csak ki nyereségesen a bizniszből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr906542163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása