2016. május 05. 12:00 - Domain Admin

Ügyfélkezelés a gyakorlatban - meglepően hasznos infókkal

Avagy a panaszos ügyfél megszelidítésének tökéletes módja.

Ez az eset hírverésért kiállt, ezért név nélkül, változatlan formában osztom meg veletek. Hátha ki-ki magára ismer :)

 

Egy zsúfolt, pörgős napon, amikor a feszített tempó rengeteg stresszforrás alapja, beesik egy "ügyfél levél" az alábbi szövegezéssel:

 

Miért nincs cPanelje a domainflottának? Állítólag, tiszta fapados minden, mindent kézzel kell állítgatni, nincs statisztikai hozzáférés, nincs grafikon, hogy hol tart a tárhelyfoglaltság, nincs ftp commander és még sorolhatnám, hogy miket hallok. Ráadásul az ÉLŐ CHAT az egy 2-3 napos futam. Egyszer már kipróbáltam. 4 nap után válaszoltak rá. Nem értem. Meg tudják ezt magyarázni? Hogy merjek így itt regisztrálni?

 

Az ügyfélszolgálat nagyot nyel és mivel nem tudna érzelemmentesen reagálni továbbítja a levelet az ügyvezetőnek. Ez a bevált eljárás, mert sokkal jobb, mint a pillanat által szült válasz: "Reméljük nem is mer..."

 

Ami ezután jött, attól az ügyfél eldobta az agyát és 2 oldalas litániában válaszolt...

A válasz a hajtás után...

 

Tovább
Szólj hozzá!
2015. szeptember 02. 09:43 - Domain Dani

Már az ICANN-nel is trükköznek a kiberbűnözők

scammail.pngA kiberbűnözők elől senki sem menekül - még az a szervezet sem, amely leginkább emlékeztet valamiféle kormányszerűségre a kibervilágban. Az ICANN legújabb közleményében arra figyelmeztet, hogy kiberbűnözők domainekkel kapcsolatos visszaélésekre próbálják rávenni a nevükben felhasználóikat.

A bűnözők kifejezetten az ICANN-nél regisztrált felhasználókat célozták meg, és a szervezet álcáját felhasználva küldtek ki e-maileket.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. augusztus 10. 20:50 - Domain Dani

1664 felhasználó címét adta ki véletlenül a Google Domains

A világ egyik legnagyobb technológiai cégéről, amely ráadásul a Gmail levelezőplatformot is futtatja, okkal feltételezhetnénk, hogy képes titkosított másolatot küldeni. Pedig hát nem.

Az adatbiztonság napjaink egyik rendkívül népszerű témája - felhasználók, kis és nagyvállalatok is egyre jobban igyekeznek érzékeny adataikat biztonságban tudni mindazok elől, akik rossz célokra használnák fel őket.

Maguk a mailcímek már eleve több mint egy évtizede a komolyabban védett információk közé tartoznak, a legtöbben nem írják ki saját címüket semmilyen nyilvános felületre. Nem véletlenül, hiszen ez gyakorlatilag meghívás a spambotok számára - a spamszűrő azonnal izzásig hevül, ahogy az első bot rálel a prédaként odadobott címre.

A világ legbénább bocsánatkérése

A Google új domainregisztrátora, a Google Domains kollégáinak a jelek szerint még nem szóltak minderről, egy hete ugyanis sikerült egy igen látványos bénázást produkálniuk.

Éppen emlékeztető maileket küldtek ki a lejáróban lévő domainregisztrációk tulajdonosainak - legalábbis ez lehetett a cél, valójában ugyanis éppen olyanok kapták meg a levelet, akik egyébként is automatikusan újítják meg regisztrációjukat. Ez önmagában még csak egy kis rendszergikszer, szóra sem érdemes, talán csak egy gyors bocsánatkérésre.

A levél, amelyben elnézést kérnek a kavarodásért, ki is ment mind az 1664 korábbi címzettnek - méghozzá úgy, hogy az illetékes kolléga nem a Bcc: (titkos másolat) mezőbe illesztette azokat, hanem a mindenki által látható To: (címzett) mezőbe:

google_domains_bena.jpg

Egy nappal később a látványos bénázásért újabb bocsánatkérő levelet adtak ki - ezúttal már anélkül, hogy ingyen címlistát gyártottak volna néhány szemfülesebb Google Domains ügyfélnek.

Szólj hozzá!
2015. július 30. 09:15 - Domain Dani

Egymásnak esett az ICANN és a Vox Populi

sucks.pngA trolldomainként elhíresült .sucks regisztrátora, a Vox Populi sokadszorra akasztott bajuszt a legfelsőbb netfelügyeleti szervvel, az ICANN-nel.

A kanadai Vox Populi már legalább fél éve vívja többfrontos háborúját mindazok ellen, akik aggódnak, hogy a .sucks domainből a trollok és zsarolók kedvenc játszótere lehet.

Tovább
Címkék: domain
Szólj hozzá!
2015. július 22. 11:58 - Domain Dani

Mike Mann megint ráhibázott

mikemann.jpgA domainiparban Mike Mann neve szinte már legendásnak számít - az ember, aki az egy nap alatt regisztrált domainek világrekordját tartja most egy 60 dollárért vásárolt címet adott el 22500 dollárért.

Mike Mann a legjobb példa arra, hogyan kereshet valaki valódi, kézzelfogható milliókat azzal, hogy ügyesen mozog a domainpiacon. Mann kicsiben kezdte, mint mindenki - domaineket vett és adott úgy, hogy lehetőleg ne veszítsen az üzleten.

Ehhez elsősorban ösztöneire volt szüksége - olyan domaineket kellett találnia, amelyek akkor éppen senkinek sem kellettek, olcsón beregisztrálta őket, majd megvárta, míg értékük felszökik, és úgy adta tovább őket. Legújabb üzlete azt bizonyítja, hogy még mindig nagyon is nyeregben van.

A DomainMarket.com tulajdonosa az IndustrialHeat.com-ot vásárolta meg még három évvel ezelőtt, s akkor mindössze 60 dollárt fizetett érte, vagyis alig több mint 15 ezer forintot. A domainnév, mint az várható is volt, hamar értékessé vált valaki számára - egy ilyen ipari cím csoda, hogy nem kötött ki korábban valamelyik HVAC nagyvállalatnál.

Mann júniusban nem kevesebb, mint 22500 dollárért adott túl rajta - több mint hatmillió forintnak megfelelő hasznot söpörve be.

Akinek ezután még kétségei volnának azzal kapcsolatban, hogy a megérzéseinkre hallgatva is lehet olcsón sokat keresni a domainpiacon, annak ajánlott Mann életútját tanulmányozni - igazi lelkesítő példa az övé.

Címkék: domain
Szólj hozzá!
2015. július 08. 00:07 - Domain Dani

Álcázott domainekkel árulják a kamugyógyszereket

webpatika.jpgAz Amerikai Kereskedelmi Iroda hivatalos közleményében figyelmeztet arra, hogy sok weboldal létező gyógyszerek neveit használja domainként saját hamisított, nem egyszer veszélyes termékei eladására.

A szervezet szerint azok, akik ezeket a domaineket regisztrálták és a hamisított gyógyszereket árusító weboldalakat fenntartják, nem csak az adózást akarják így elkerülni. Egyúttal kihasználják a létező brandek ismertségét is, hogy saját forgalmukat növeljék.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. június 25. 17:57 - Domain Dani

Tízből 7 domain szabad, mégis nehéz találni

domain_szabad.jpgBár a legtöbb lehetséges regisztrálható domain szabad, tény, hogy nem könnyű olyat találni, amely marketingszempontból is előnyös - a Verisign egy új szabadalommal segítene jót találni.

Az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal jóváhagyta a Verisign egy új szabadalmi kérelmét, amely olyan módszerekre vonatkozik, melyek elérhető (tehát szabadon regisztrálható) domainneveket javasolnak az érdeklődőknek.

Tovább
Címkék: domain icann
Szólj hozzá!
2015. június 19. 23:01 - Domain Dani

A Google nemet mond a bosszúpornóra

revengeporn_google.jpg

A keresőóriás példás döntés hozott nemrég: a felejtés jogát sokan kritizálják ugyan, magát a módszert azonban egy egyértelműn jó célra használják fel. Hogy megkíméljék a bosszúpornó áldozatait.

Hogy mi is a bosszúpornó, aligha kell elmagyarázni: a neten számos oldal üzleti modellje épül olyan házivideókra és fényképekre, amelyeket amatőrök készítettek magukról - majd a szakítás után valamelyik sértett fél (jellemzően a férfi) feltölt azt, vagy éppen eladja az ilyen oldalaknak.

Tovább
7 komment
2015. június 08. 21:32 - Domain Dani

Saját felejtéstörvényt készít elő Oroszország

putyin.jpgAz Európai Unióban élő felejtés jogához hasonló törvényt készítenek elő az orosz törvényhozásban - az aktivisták attól félnek, keleten egészen más céllal alkalmaznák a nettörvényt.

Az Európai Közösségek Bírósága tavaly erősítette meg a felejtéshez való jogot, amely lényegében azt jelenti: ha valaki egy őt személyesen érintő tartalmat kifogásol a neten, és azt kéri a keresőszolgáltatóktól - persze a legnagyobb játékos itt a Google - hogy ne jelenítsék meg az erre mutató találatokat, ezt a kérését teljesíteniük kell. Ezt persze sokan kifogásolták az információszabadságra hivatkozva, a döntés azonban változatlan maradt. Mára a Google-höz több mint negyedmillió kérelem érkezett ez alapján.

Tovább
Címkék: érdekesség
Szólj hozzá!
2015. június 01. 10:30 - Domain Dani

Magányos női társkeresőkre utaznak a kiberbűnözők

online_randiscam.jpg2014 sem volt jó esztendő azok számára, akik online reméltek párt találni maguknak: az FBI szerint őket célozzák leggyakrabban az online átverések, dollármilliárdokat csalva ki.

A szövetségi nyomozóiroda legújabb kiberbűnözésről szóló jelentése, az Internet Crime Complaint Report (IC3) szerint a tavalyi évben a szövetségi kormányzatnak bejelentett online csalások során összesen 800 millió dollárt csaltak ki a kiberbűnözők. Ez azonban csak egy töredéke a becslések szerinti valós összegnek, mivel sokan nem jelentik be az ilyen eseteket.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása