2013. július 09. 15:23 - Domain Admin

Közel 100 új domain végződés

Közel száz új legfelsőbb domaint hagytak jóvá

A domain nevek és IP-címek kiosztásáért felelős ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) nyilvánosságra hozta legutóbbi vizsgálati eredményeit. Az értékelési folyamat során a prioritási listán 700 és 800 közötti sorszámokat viselő beadványokat vizsgálták, és négy kivétellel tovább is engedték őket alaposabb kivizsgálásra.

Az IE (Initial Evaluations) során 92 beadvány kapott kellően magas pontszámot ahhoz, hogy továbbengedjék őket – ezzel a közel százzal jelenleg összesen 720-ra emelkedett az első vizsgálatot sikeresen vevő IDN-ek száma. A jóváhagyott kérelmek között megtalálhatóak többek között a .INC, .BOOK, .NOW, .GAY és .BLOG domainek.

A beadványok közül mindössze négy bukott el. A .LOCUS domaint a Locus Analytics társaság kívánta volna életre hívni, a sikerhez szükséges 8 pontból azonban csak hatot tudtak megszerezni, mivel pénzügyi terveiket értékelhetetlennek minősítették az ICANN szakemberei. A .LLC domain a Dot Registry kívánta volna megszerezni, nekik azonban még az is kevés volt, hogy portfóliójuk nem kevés hátszelet kapott az amerikai szövetségi kormány részéről. A cég beadványában a létfontosságú registry funkciók finanszírozási tervét találták nem megfelelőnek. Ugyanez volt az ICANN kifogása a szintén visszadobott .LTD esetében. A CompassRose.Life vállalat által kérelmezett, globális legfelsőbb szintű tartománynak szánt .LIFE esetében is a pénzügyekkel volt a gond.

Az ICANN az elmúlt héten jelentette be, hogy változtat a finanszírozásra vonatkozó értékelésen, mivel ezzel számos beadványban komoly problémák voltak. Ugyanakkor a változtatás a jelek szerint csak azokat a beadványokat érinti, melyek 1 pontot kaptak, tehát a legutóbbi visszautasításokban minden bizonnyal nem játszott szerepet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr145397707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása