2013. július 09. 15:56 - Domain Admin

Nem kapta meg a Nintendo a wiiu.com -ot

Meglepő döntés született a hétvégén – a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) úgy határozott, hogy a Nintendo kérelme a wiiu.com átruházására nem jogos, így a cégnek várhatóan mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, hogy megkaparintsa a domaint.

A wiiu.com domaint még 2004-ben regisztrálták, tehát jóval azelőtt, hogy a cég piacra dobta volna akár az eredeti Wii konzolt, nem is beszélve a Wii U-ról. A domain jelenlegi tulajdonosa ismeretlen, de a legtöbb szakértő úgy gondolja, azt eredetileg egy négykarakteres domain neveket célzó tömeges regisztráció során jegyezhették be. Amennyiben ez tényleg így van, az ismeretlen spekuláns ritka jó üzletet csinált.

Jobban jártak volna, ha várnak

A Nintendo számára csak még rosszabbá, hovatovább kínosabbá teszi a helyzetet, hogy a domaint eredetileg nem sokkal azelőtt aukcióra bocsájtották volna, hogy a vállalat beadta kérelmét a WIPO-hoz. Ezután azonban az aukcióról természetesen lekerült a domain – melyet a cég valószínűleg jóval olcsóbban bezsákolhatott volna ezen az úton, mint amennyibe a friss fejlemények alapján kerül majd nekik.

A Nintendónak már a wii.commegszerzése sem ment a legkönnyebben – 2006-ban egy nyilvánosságra nem hozott megállapodás során jelentős összeget voltak kénytelenek fizetni érte. A pontos szám ugyanakkor nem ismert, a találgatások 5 és 250 ezer dollár közé teszik azt, de ennek akár többszöröse is lehet. A Nintendo számára persze ez zsebpénz, most azonban nem számíthatnak ilyen jó alkura.

Nem ők az egyetlen nagyvállalat, amely mostanában domainekért pereskedik – a Microsoftaz elmúlt hetek során, az Xbox One konzol bemutatását követően állt neki begyűjteni a névhez köthető domaineket. korábban azért nem tettek ilyet, mert magát a nevet is szigorú titokként őrizték, ők ugyanakkor jóval magabiztosabbak lehetnek, mivel olyan még nem fordult elő, hogy ne szerezzenek meg egy olyan domaint, melyet kiszemeltek.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr215397758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása