2013. július 24. 14:24 - Domain Admin

Újabb domaint kebelezne be a Playboy.

A Playboy július 17-én nyújtott be egy UDRP-t a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) felé, melyben azt kérik, hogy ruházzák át rájuk a Playboy-Home.com domain nevet.

domain_08_1.jpg

A Playboy a múltban is meglehetősen határozottan védte jogait a márkanevet illetően. Több mint százra tehető azon domain nevek száma, amelyeket sikeresen megszereztek maguknak korábbi tulajdonosaiktól. Az UDRP alapja minden esetben az volt, hogy az eredetileg a domaineket regisztráló személyek vagy szervezetek jogosulatlanul használták fel a Playboy nevet, amelynek a Playboy Enterprises International, Inc. természetesen világszerte birtokolja jogait.

A WIPO jellemzően abban az esetben ruházza át egy adott domain névhez tartozó jogokat, ha a domainben található kifejezés túl nagy hasonlóságot mutat a bejegyzett, védett névvel, kifejezéssel, ha a tulajdonos nem rendelkezik jogokkal ennek használatára, illetve ha úgy találják, hogy rosszhiszeműen használja azt.

A Playboy optimista lehet az ügy kimenetelével kapcsolatban, korábban ugyanis még egyetlen esetben sem ítélt ellenük a WIPO. Néhány esetben már visszavonták ugyan korábban beadott UDRP-iket, a WHOIS adatok alapján azonban ezekben az esetekben is megszerezték maguknak a kérdéses domainek tulajdonjogait. Ezekben az esetekben arról lehetett tehát szó, hogy sikerült az eredeti regisztrálókkal peren kívül megegyezni.

A Playboy-Home.com domainen jelenleg gyakorlatilag nem található értékelhető tartalom, így amennyiben a jelenleg ismeretlen tulajdonos hajlik a kompromisszumra, elképzelhető, hogy ismét szükségtelennek bizonyul az eljárás teljes lefolytatása.

Címkék: domain hírek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://domain.blog.hu/api/trackback/id/tr655423039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása